عنوان الموضوع : معجنات مالحه مره روعه
مقدم من طرف منتديات الشامل

مقادير العجينه
3 كوب دقيق
ربع كوب زيت ذره او دوار الشمس
2 ملعقه سكر
ملعقه ملح
بيضه+نقطتين خل لزفره البيض
خميره فريش فى حجم عين الجمل او ملعقه كبيره خميره
نصف ملعقه صغيره بابريكا
لبن (حليب)حسب ما تحتاج العجينه




الطريقة
بنذوب الخميره مع السكر مع شويه لبن دافىء
ونتركهم يتفاعلوا مع بعض
تفاعلها وفورانها بيفيد ان الخميره صالحه للاستحدام
محصلش تفاعل يبقى متستعمليش الخميره غيريها
بنخلط الدقيق مع الملح مع البابريكا ونضيف البيضه والخل والخميره واللبن
بالتتدريج حتى تتكون عجينه طريه ولا تستعجلى فى اضافه دقيق او لبن
وتعجينها كويس جداااا على الرخامه وتخبطيها عدده مرات
تقريبا 10 دقائق للحصول على نتيجه افضل
فى وعاء مدهون زيت خفيف حطى العجينه وغطيها كويس
واتركيها لكى يتتضاعف حجمها
وبعدين شكليها زى ما تحبى بس طبعا حاجات مالحه


كعكات صغيرة او سندوتشات واحشيها سجق او جبنة اولانشون الاختيار لك طبعا
نحط فى الصينية ورق قصدير ونحط العجين فوقه
اما لو الصينية بتفتح من الجبن فممكن نضع ورق الشفاف عادى وندهنه بشوية زيت من تحت ومن فوق
وعشان الوجه يحمر بطريقة حلوة ندهنه قبل ما يدخل الفرن بخليط
بيض + لبن +شوية صغيرة نسكافيه او قهوة ليكون اللون اغمق ويمكن الاستغناء عنه والاكتفاء بالبيض واللبن او البيض والماء








































>>>>> ردود الأعضـــــــــــــــــــاء على الموضوع <<<<<
==================================

يااااااااااالله عجينها شكلها روووووووووعة تسلم ايدك

__________________________________________________ __________
ياهلا ومسهلا
ماشاء الله ابدااع وفننن ,, روعة
يسلم ذوقك ع الاختيار عزيزتي
يعطيك العافية وبإنتظار جديدك


__________________________________________________ __________
رهييبه

والله اني جايعه هههههههههههه

يسلمؤؤؤؤ

__________________________________________________ __________
ماشاء الله عليك مبدعــــه اذا كنتي طبخه
مــــرهـ تجنن
يعطيكـ العافيـــه خيتوهـــ

__________________________________________________ __________
مرره روووووعـــــــــــــــهـ
يعطيك العأأفييييييييييييييييييه

مممممره سهله
ان شاء الله اسويه وافاجاء العايله هههاي
عووووافي